www.mig.bg.strato70.intermundia.de
 

Често задавани въпроси 

В какви концентрации, предназначени за деца, се предлага МИГ®?

МИГ® перорални суспензии се предлагат в две концентрации, подходящи за деца:

И при двата продукта, количеството активно вещество, което давате на детето, е едно и също. Предимството на МИГ® джуниър е, че съдържа два пъти по-висока концентрация в сравнение с МИГ® за деца, но количеството, което давате на детето, е два пъти по-малко. Това е предимство особено за по-големите деца.

За каква възраст са подходящи МИГ® перорални суспензии?

МИГ® за деца е подходящ за кърмачета и деца от
6 месеца (5 kg) до 9 години (29 kg).

МИГ® джуниър е подходящ за деца над 1 година (10 kg), юноши (>40 kg) и възрастни.

Колко често се приемат МИГ® перорални суспензии?

Интервалът между дозите трябва да бъде съобразен със симптомите и максималната дневна доза. МИГ® за деца и МИГ® джуниър могат да се прилагат до 3 пъти на ден в съответствие с дозовия режим, съобразен с възрастта и теглото на детето. Моля, спазвайте интервал от поне 6 часа между отделните дози. Не трябва да се превишава максималната дневна доза.

Колко продължително могат да се използват МИГ® перорални суспензии?

МИГ® за деца и МИГ® джуниър са само за краткосрочно симптоматично лечение. Ако симптомите се влошат или продължават повече от 3 дни, трябва да се консултирате с лекар.

Могат ли МИГ® перорални суспензии да се приемат с други лекарства?

Взаимодействия с други медикаменти са възможни. Моля, прочетете листовката за пациента и попитайте Вашия лекар за съвет, ако се налага Вашето дете да приема и други лекарства.

Могат ли МИГ® перорални суспензии да се приемат с храна?

МИГ® за деца и МИГ® джуниър могат да се приемат по време на или след хранене. За деца с чувствителен стомах се препоръчва МИГ® за деца и МИГ® джуниър да се приемат по време на хранене.

Има ли инструкции за дозиране?

Да. За да отмерите точната доза по-лесно, моля, прочетете таблицата с инструкции за дозиране на опаковката:

МИГ® за деца 2% (100 mg ибупрофен/5 ml)

МИГ® за деца 4% (200 mg ибупрофен/5 ml)

МИГ® за деца и МИГ® джуниър се дозират в зависимост от телесното тегло или възрастта, по принцип от 7 mg до 10 mg/kg телесно тегло, до максимално 30 mg/kg телесно тегло като обща дневна доза.

Интервалът между отделните дози трябва да е съобразен със симптомите и максималната дневна доза. Не трябва да бъде под 6 часа. Не трябва да се превишава препоръчаната максимална доза.

Колко време след първото отваряне може да се използват МИГ® за деца и МИГ® джуниър и какво трябва да се има предвид при съхранение?

МИГ® за деца и МИГ® джуниър не изискват специални условия за съхранение. След употреба затворете бутилката с капачката. Извадете буталото от спринцовката, изплакнете и двете с топла вода и ги оставете да изсъхнат.

МИГ® за деца трябва да се съхранява при температура под 25⁰C и трябва да се използва в срок от 6 месеца след първото отваряне на опаковката.

МИГ® джуниър  трябва да се съхранява при температура под 30⁰C и трябва да се използва в срок от 6 месеца след първото отваряне на опаковката.

Какви са предимствата на МИГ® за деца и МИГ® джуниър?

Ибупрофен, активното вещество в МИГ® за деца и МИГ® джуниър, е доказано ефективен при висока температура и болка. Ибупрофен осигурява бързо понижаване на високата температура (началото на действие е в рамките на 15 минути), продължителен ефект (до 8 часа) и е подходящ и при много висока температура.

В допълнение, ибупрофен облекчава болката и има противовъзпалително действие.

МИГ® за деца и МИГ® джуниър имат добра поносимост и ягодов вкус за по-лесен прием.

МИГ® за деца и МИГ® джуниър се предлагат с практична дозираща спринцовка за по-лесно и точно дозиране. МИГ® за деца и МИГ® джуниър не съдържат добавена захар, оцветители или алкохол.

Има ли риск от алергии или непоносимост при употребата на МИГ® за деца или МИГ® джуниър?

Реакции на свръхчувствителност, като кожни обриви или пристъпи на астма, не са чести при употребата на болкоуспокояващи медикаменти като нестероидните противовъзпалителни лекарства, към които спада ибупрофен. Ако тези симптоми се появят, употребата на МИГ® за деца или МИГ® джуниър трябва да се прекрати и незабавно да се потърси медицинска помощ.

МИГ® за деца и МИГ® джуниър съдържат малтитол, което е често използвано помощно вещество, одобрено за употреба от здравните власти. Малтитол представлява заместител на естествената захар, който съдържа по-малко калории и е щадящ към зъбите. Ако Вашето дете има непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди употребата на МИГ® за деца и МИГ® джуниър.

 
 

За сайта

 

Тaзи Интернет страницa се предоставя като услуга от Berlin-Chemie AG.

“Берлин-Хеми/А. Менарини България” ЕООД     

бул. Цариградско шосе 90
София 1784

Тел. +359 2 454 0950                                               

Факс: +359 2 454 0951

Изпратете ни съобщение

Декларация за ограничена отговорност

Информационната интернет страница е разработена от Берлин-Хеми/А. Менарини България ЕООД, с адрес: София 1784, бул. Цариградско шосе № 90, за потребителите в България.

Нашите интернет страници са създадени с цел предоставяне на информация за компанията ни, продуктите ѝ и други наши услуги. Те са внимателно съставени и прегледани. Независимо от това, че полагаме усилия съдържанието им да бъде точно, пълно и актуално обаче, ние не можем да поемем изрична или подразбираща се отговорност за него. Тези страници предоставят обща информация и по никакъв начин не заместват консултация с медицински специалист.

Препоръчва се употребата или приложението на продуктите, споменати на тази интернет страница, да се осъществяват след запознаване с листовкита за пациента, приложена към продуктите, и при необходимост след предварителна консултация с лекар или фармацевт. По тази причина се изключват твърдения или компенсации за щети, възникнали пряко или косвено, вследствие използването на интернет страницита и информацията, съдържаща се в нея.

Авторските права върху материалите, публикувани на тези интернет страници, принадлежат на BERLIN-CHEMIE AG и всеки акт на възпроизвеждане, отпечатване, копиране и използване на тези материали е разрешен само за лично ползване и за употреба с нетърговски цели.

Всички наименования на медицинските изделия, използвани на тази интернет страница, са регистрирани (запазени) търговски марки и могат да бъдат използвани, независимо с каква цел, само с писменото съгласие на Берлин-Хеми/А. Менарини България ЕООД.

Всички продукти MIG®, споменати на тази интернет страница, са лекарствени продукти без лекарско предписание и са разрешени за продажба в България в съответствие с приложимите закони. Никаква част от публикуваната на тази интернет страница информация не представлява оферта по смисъла на гражданското законодателство.

Запазваме изрично правото си да променяме съдържанието на нашите интернет страниците по всяко време.

© BERLIN-CHEMIE AG

 
 
 
 

Лекарствени продукти без рецепта, съдържащи ибупрофен. МИГ® за деца от 5 килограма (6 месеца) до 29 килограма (9 години) и МИГ® джуниър над 10 килограма (1 година), юноши и възрастни. Преди употреба прочетете листовката. За пълна информация, моля, обърнете се към Берлин-Хеми/А. Менарини България ЕООД, бул Цариградско шосе 90, София 1784. e-mail: bcsofia@berlin-chemie.com Безплатна линия за съобщаване на нежелани лекарствени реакции: 0800 80 828 A0052/14.02.2019 BG_MFC-06/2018_08